Help poriën

Poriën… Zie jij ze ook? Ik hoor dit best vaak in de salon…..We vinden ze niet mooi, te zichtbaar en we willen er vooral vanaf. Wat kun je doen tegen poriën?

👉 Om je maar meteen uit de droom te helpen: poriën gaan nooit weg. Je kunt poriën niet verwijderen. Poriën hebben namelijk een functie en zelfs een héle belangrijke functie: Poriën scheiden talg uit (talg = huidsmeer). Dit talg is belangrijk want, dit zorgt ervoor dat de huid soepel is, niet uitdroogt, beschermt en het weerbaarder maakt tegen infecties door bacteriën en schimmels. Je wilt dus écht geen huid zonder poriën!

De hoeveelheid poriën die je hebt is per persoon verschillend en hier heb je geen invloed op. De mate van talguitscheiding, daar heb je (tot in zekere mate) wel invloed op.

OORZAAK GROVE PORIËN

*Wanneer een talgklier teveel talg produceert, kunnen poriën verstopt raken en ontstaan oneffenheden zoals mee-eters.  En zijn ze dus al meer zichtbaar . Maar in dit geval kunnen de wanden van de poriën oprekken en krijg je grovere poriën.

*En helaas maar waar, naarmate we ouder worden, verslapt de huid en daardoor worden poriën ook groter.

WAT TE DOEN BIJ GROVE PORIËN

💛Reinig 2x per dag met een reinigingsproduct en dus niet alleen met water!

💛 Weet wat je smeert, sommige producten zijn gewoon niet goed voor jouw huid!

💛Gebruik een exfoliant. Door het gebruik van een exfoliant (kies er een met salicylzuur of glycolzuur) kun je het aangezicht van grove poriën aanzienlijk verminderen. De dode huidcellen worden verwijdert evenals het overtollige talg, waardoor je die grote poriën dus veel minder goed kunt zien. Door salicylzuur of glycolzuur te gebruiken, ruimen ze ook overtollig talg in de porie zelf op. Laat je hierin wel adviseren, niet alles kan je zomaar op je huid smeren!!!

💛Geef voldoende voeding aan je huid. Een teveel aan talg komt vaak als reactie van de huid omdat het niet voldoende voeding krijgt. Start met producten om de vochtbalans te verbeteren maar ook hier laat je adviseren.

💛Blijf van je huid af ! Anders heb je meer kans op ontstekingen.

💛Laat om de 6 weken je huid reinigen door een professional. Of o<span;>verweeg eens een professionele cosmetische behandeling zoals een hoger geconcentreerde AHA peeling of microdermabrasie.

💛Let op triggers die overmatige talgaanmaak stimuleren. Zoals bijv.  hormonen, stress of producten die niet bij je huid passen

💛Gebruik elke dag bescherming tegen uv- straling. Uv straling zorgt voor huidschade en maakt je huidstructuur grover.

Wil jij hulp bij jouw huid? Plan dan eenvoudig online een afspraak in!

Liefs Mirjam

Scroll naar boven