Vijf huidtips om je zonvakantie door te komen.

Nog even en we hebben heerlijk, vakantie! Lekker niks moeten, zwemmen en genieten van de zon. Zo lekker en ontspannend voor jou, maar best stressvol voor je huid. Zo kun je te maken krijgen met roodheid, uitdroging of bultjes en irritaties. Op vakantie is je huid meer blootgesteld aan zon, zee- of zwembadwater, ander eten en wellicht net iets meer alcohol😊 en dus kwetsbaarder. Hieronder vijf tips om je huid tijdens de vakantie goed verzorgdt te houden.

1. Reinig je huid goed met een milde cleanser

Op vakantie vergeet je vaak je thuis routine.🙈 Je gaat later naar bed, slaapt lekker uit. Soms rol je vanuit je vakantieverblijf zo de zee in, of andersom. Kortom: van je huidverzorgingsroutine komt vaak veel minder dan je zou willen. Toch is het juist op vakantie goed om je huid wel twee keer per dag te reinigen met een milde reiniging om vuil en zand van je gezicht te krijgen. Zo voorkom je niet alleen dat je huid onzuiverheden krijgt, maar zorg je er ook voor dat je huid serums en moisturizers beter opnemen waardoor die hun werk kunnen doen. Zorg op vakantie voor een milde reiniging die de huid niet te veel irriteert, zoals debalancing cleanser of de melting moment cleansing balm!

2. Gebruik een vitamineserum vol antioxidanten

Zorg ervoor dat je je dag begint met een serum vol antioxidanten die je huid beschermen tegen vrije radicalen. Zonlicht zorgt voor celstress, waardoor je cellen vrije radicalen aanmaken.

Op vakantie krijg je meestal meer zonne-uren dan normaal, dus het is zaak je huid daar zo goed mogelijk op voor te bereiden. Vitamine C is een antioxidant die niet alleen beschermt tegen vrije radicalen, maar die ook zorgt voor verheldering en die collageenafbraak tegengaat, en zelfs de aanmaak van nieuw collageen stimuleert. En ‘s avonds pak je je hyaluronic8  of viamine E. Dit hyaluronserum bevat 8 soorten hyaluronzuur (hoog en laag moleculair gewicht). Hoog moleculair hyaluronzuur is actief aan het huidoppervlak, waar het zorgt voor een directe vocht boost. Laag moleculair hyaluronzuur dringt door tot de dieper gelegen huidlagen, waar het een vochtreservoir aanlegt. Deze vocht boost zorgt voor een ‘plumping’ effect: fijne lijntjes en rimpeltjes worden van binnenuit opgevuld.

Daarnaast beschermen speciale filters tegen luchtvervuiling en blauw licht die, net als de zon, vrije radicalen, collageenafbraak en pigmentatie veroorzaken.

Of de vit E, jouw EHBO-vitamine het werkt sterk kalmerend, biedt bescherming tegen vrije radicalen (zon, roken) en het herstelt de huidbarrière, wat een gevoelige huid en allerhande irritaties helpt herstellen en voorkomen.

3. Bescherm je huid tegen UV-straling

Een inkopper natuurlijk, maar je kunt het niet vaak genoeg herhalen: probeer de volle zon zo veel mogelijk te vermijden door de schaduw op te zoeken, een hoed te dragen en je huid zo goed mogelijk te beschermen tegen UV-A en UV-B met een goede SPF. Smeer om de paar uur bij, en zeker na het zwemmen of als je veel zweet. (Alpha spf 50, Tml spf 30 of de cenzaa spf 50)

4. Houd je huid goed gehydrateerd

Je huid heeft de neiging om extra uit te drogen tijdens je vakantie. Warmte, zon en water met chloor of zout dragen hier allemaal aan bij. Zorg er dus voor dat je je huid goed gehydrateerd houdt met een op jouw huid afgestemde moisturizer. Een serum of moisturizer op  hyaluronzuurbasis zorgt ervoor dat de vochtbalans weer herstelt, zodat je huid weer zacht en gehydrateerd aanvoelt.  Maar ook het relaxing of delight touch mask is een hele mooi product, om als nachtmasker in te zetten tijdens de vakantie!

5. Peelen in de zomer
Sowieso raad ik een scrub af,omdat te hard scrubben met een korrel je huid beschadigt ongeacht je huidtype.( Hallo, vicieuze cirkel van huidproblemen !!) Kies een exfoliant op basis van fruitzuren (bijv. De liquid gold of generation glow). Dit beschadigt je huid niet en verwijdert heel effectief dode huidcellen.

Maar pas op je huid wordt door te  exfoliëren wel gevoeliger voor uv- stralen. Je verwijdert namelijk het buitenste stukje van je huidlaag. Maar, dit is juist goed! Glycolzuur (exfoliant) kan ook juist zonschade tegengaan doordat het vrije radicalen- / ontstekingsremmend werkt. Je kunt dus prima exfoliëren in de zomer, je moet alleen je huid goed beschermen met een goede zonbescherming (minimaal spf 30).

Wil jij een travelsetje mee deze zomer?
Stuur me dan even een berichtje dan zet ik het voor je klaar!

Liefs Mirjam

Scroll naar boven