Collageen, kan je dat uit je voeding of crème halen?

Haal jij collageen uit je voeding of creme? 

Collageen is een belangrijk eiwit in je lichaam en het speelt een belangrijke rol. Je vindt het in gewrichten, botten, spieren, haren, nagels, bindweefsel en in onze huid. Je lichaam maakt zelf collageen aan, maar na je 25ste levensjaar begint de aanmaak hiervan af te nemen.

 

Wat doet collageen?

Wat doet dit eiwit nu precies? Collageen zorgt voor de elasticiteit en stevigheid in al onze bindweefsels. De collagene vezels in je huid, zijn dus ontzettend belangrijk voor de structuur en de stevigheid van de huid.

Kan je collageen uit voeding halen?

Collageen vinden we vooral in de huiden en botten van dieren. Vroeger kookten ze hier bouillon van. En dit kan dus nog steeds geen kwaad, want met ons eetpatroon krijgen wij slechts 5% van het benodigde collageen binnen. Daarnaast zal je moeten zorgen voor goede bouwstoffen zoals vit C, maar ook zink, koper, selenium en zwavel zijn belangrijke stoffen die de aanmaak van collageen stimuleren. Eet je daarnaast voldoende fruit en groente rijk aan vitamine C ,Vlees, Vis en noten en zaden. Dan ben je al een goed eind op weg.

Laat voeding met veel suiker of geraffineerde koolhydraten maar lekker staan want deze tasten collageenvezels aan. Ook roken en blootstelling aan de uv-straling zorgen voor collageen afname. ( Dus SPF smeren!!)

Aanvullen lukt dus niet echt maar door op de dingen hier boven te letten wordt het zeker niet slechter!

Producten met collageen helpt dat?

Dat zou heel fijn zijn maar, collageen in crèmes, worden niet door de huid  opgenomen. Collageen is zeg maar, te groot, om door de huid te kunnen. Al worden er nog steeds diverse onderzoeken naar gedaan om dat wel mogelijk te maken, dus wie weet, wat de toekomst brengt! Wat je crème wel kan, is een beschermend laagje op je huid leggen, waardoor je huid het vocht beter kan vasthouden. Kies dus voor crèmes of serums met vit C,  vit A en/of hyaluronzuur en vergeet vooral je SPF (zonnebrandcreme) NIET!!!

 

Liefs Mirjam

Ps: Wat wel werkt, is een bindweefselmassage.
Bindweefselmassage is een intensieve massage om de algehele huidconditie te verbeteren. Het stimuleert de doorbloeding en bevordert het de aanmaak van collageen en elastine. Je huid zal hier door gaan stralen! Bindweefselmassage is zeer geschikt voor verslapping, de storende lijntjes, littekens en een grauwe kleur! wil jij snel resultaat dan is een kuur aan te raden.

Scroll naar boven