Glycolzuur

Wat is het en wat doet het voor de huid?

Glycolzuur is een ingrediënt dat je heel graag wil terug vinden in je huidverzorging. Je vind het bijvoorbeeld im peelings. Samen met salicylzuur (hierover later meer) heeft het een exfoliërende werking waardoor je terug die mooie glow krijgt. De alphaH producten bevatten ofwel glycol of salicylzuur.

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur is een AHA (Alphahydroxyzuur), een wateroplosbaar zuur. Het wordt gewonnen uit suikerriet. Glycolzuur heeft een kleine molecuulgrootte, waardoor het makkelijk en diep in de huid kan doordringen. Het gaat de huid exfoliëren en stimuleert de celvernieuwing. Glycolzuur lost de verbindingen tussen de dode huidcellen op. Glycolzuur zorgt ervoor dat je huid een gladde frisse uitstraling terug krijgt. We weten allemaal dat je huid vanaf je 30ste wat extra hulp nodig heeft. Als je niet exfolieert blijven de dode huidcellen bovenaan zitten waardoor je een doffe grauwe huid krijgt.

Wat doet glycolzuur voor je huid?

Glycolzuur doet veel meer dan alleen exfoliëren. Doordat de dode huidcellen worden verwijderd, kan licht makkelijker weerkaatst worden. Hierdoor gaat de huid er stralender en frisser uitzien. Onderzoeken laten zien dat glycol de huid steviger helpt te houden. Ook wordt de huid gehydrateerd, waardoor fijne lijntjes afnemen. Tevens is bewezen dat glycolzuur effectief is in het lichter maken van oppervlakkige pigmentvlekken en helpt bij het verminderen van verstopte poriën en mee-eters.

Waar moet je op letten bij gebruik van glycolzuur?

Doordat de bovenste dode huidcellen verwijdert worden is je huid gevoeliger voor UV-stralen. Het is dus van groot belang dat je na het gebruik van glycolzuur de huid ook goed gaat beschermen met een hoge SPF!!!
Alphah komt uit Australië daar schijnt de ☀️ altijd, en gebruiken ze ook dagelijks de producten, maar weten ze ook, dat SPF smeren heel belangrijk is!!

Als jij weet dat je geen trouwe spf gebruiker bent dan kan je de peelings met fruitzuren beter inplannen tijdens de herfst- en wintermaanden.

Deze kan je inzetten als onderhoud 1x per 6 weken of als kuur. Hierbij worden 4 tot 6 behandelingen uitgevoerd met telkens 2 tot 3 weken tussen. Dit is ideaal als je je huid een boost wilt geven.

Liefs Mirjam

You may also like