Hoe kunnen we helpen?

Categorieën
< Alle onderwerpen
Je bent hier:
Print

Wat is een peeling

Scrub of peeling

Is dat niet hetzelfde dan ?

Het antwoord is nee!

Wel doen ze allemaal hetzelfde, ze ontdoen namelijk je huid van dode huidcellen, maar wat is nou precies het verschil tussen exfoliatie, scrubben en een peeling?

Exfoliatie is een verzamelnaam voor de manier waarop je de  dode huidcel van de huid kan verwijderen. Er zijn twee manieren van exfoliatie, namelijk scrubben en peelen.

Scrubben is een mechanische exfoliatie: je moet het zelf doen.

Scrubs zijn vaak crèmes, gel of olie met daarin fijne korreltjes. Simpelweg scrub aanbrengen op het gezicht is zinloos, je moet zelf door wrijven de dode huidcellen verwijderen.

Scrubben is ook niet zonder gevaren. Gebruik je het op een verkeerde manier of het verkeerde product Dan kan het je huid juist irriteren en/of beschadigen. Scrubben kan jij 1-2 x per week prima thuis doen, maar laat je altijd goed voorlichten door jouw huidexpert.

Peeling is een chemische exfoliatie: chemicaliën ruimen dode huidcellen op.

De werkstoffen (veelal fruitzuren) in deze producten verweken de huidcellen zodat ze makkelijker loslaten.

Nu hoor ik je denken, ” iets chemisch kan toch nooit goed zijn?”

Het woord “chemisch’’ wordt hier gebruikt om de reactie in de huid te benoemen. Het gaat dus niet om chemische stoffen!  In veel gevallen worden de stoffen juist uit heel natuurlijke producten gehaald.( bijv. uit melk, amandelen, suikerriet).

Een peeling laat je het liefst door een huidexpert doen, want deze gaan veel verder dan een gewone scrub en zijn ook veel effectiever. Een peeling  is intensief en kan bij onjuist gebruik risicovol kan zijn’

Wat je ook besluit te doen…

….zorg ervoor dat je na exfoliëren altijd een SPF gebruikt!

Wil jij meteen weten welke producten er zijn? Kijk dan even in de  Webshop

Of maak HIER gelijk een afspraak!

Succes met exfoliëren!

Liefs Mirjam

Inhoudsopgave
Scroll naar boven