Hoe kunnen we helpen?

Categorieën
< Alle onderwerpen
Je bent hier:
Print

Wat kan ik doen tegen een droge, trekkerige huid?

Een droge huid daar hebben we allemaal weleens last van. Meestal is de huidbarriere verminderd en als die niet goed werkt, staat je huid zeg maar “open”. Je huid is dan heel erg kwetsbaar en verliest ook vocht. Dit kan door invloeden van buitenaf ontstaan (bijvoorbeeld water en zeep), maar er zijn ook huidziektes die de oorzaak zijn van een droge huid.

Hoe komt dit of nog beter , hoe kom je er van af!

droge huid in de winter

Door kou en droge lucht kan je huid aardig in de war raken. buiten is het koud ,binnen stook jij de kachel lekker op en je huid denkt wat gebeurt er nu . Door de combinatie van kou en droge lucht verdampt het vocht sneller uit je huid. Hierdoor wordt jouw huid kwetsbaarder. Hierdoor verergeren klachten als eczeem ook in de wintermaanden.

Droge huid in de zomer

Heerlijk een dagje in de zon, maar ook uv-straling en warmte kunnen jou huidbarrière beschadigen.  we weten allemaal hoe onze huid kan aanvoelen na een dagje zon, zee en strand!

Droge huid door het douchen

Hoe fijn is het om onder een heerlijke warme douche te staan! Ja dat vind jij, maar jouw huid is daar minder blij mee. Er zit namelijk een laagje op je huid dat jouw huid beschermt. Als jij te warm douched dan lost dat laagje door warmte, maar ook door zeep, op.  Zo kan dus al het vocht uit jouw huid  verdampen. Heb jij ook weleens een jeukende, trekkerige huid na het douchen?

Aangeboren aanleg

En soms kan je er gewoon heel weinig aan doen. Sommige mensen hebben aanleg voor bijv. atopisch eczeem en ja daar hoort een droge huid bij. Of de aandoening ichthyosis, hier is de hoornlaag niet goed aangelegd en ontstaat er een soort schubbenhuidje. Deze huiden hebben specifieke verzorging nodig dus hierbij niet zelf aanmodderen maar deskundig advies vragen bij dermatoloog.

 

Hoe verzorg ik mijn droge huid.

Als eerste heeft jouw huid tijd en aandacht nodig en natuurlijk de juiste verzorging! Bedenk wel dat het beschermen en hydrateren voor jou net zo’n gewoonte moet worden als tandenpoetsen, want een droge huid is niet in 1 dag over. Er bestaan veel producten die niks doen voor jouw huid, dus heb je alles al geprobeerd en niks helpt win dan eens wat informatie in bij een expert.  Effectieve verzorging is namelijk noodzakelijk om het tekort aan vocht en vetstoffen te herstellen en uw huid optimaal te beschermen tegen uitdroging.

Tips voor jouw droge huid

  • Douche niet te heet niet te vaak (je hoeft niet elke dag te douchen, wassen volstaat ook) en niet te lang.
  • Gebruik geen zeep, maar een milde douchegel 
  • Wrijf je  huid niet droog maar bet of dep  hem zachtjes droog
  • Smeer de huid in met een goede crème of olie. bijv. de  velvety vit E olie  of de body boost cream . Zo breng je zelf nog een extra beschermingslaag op je huid aan.
  • Gebruik producten zonder water, als je de kou ingaat. water bevriest namelijk.
  • De hoeveelheid water die je drinkt heeft geen invloed op jouw huid. We kunnen namelijk geen vocht in de huid brengen. Wél kunnen sommige wekstoffen in verzorgingsproducten helpen om het vocht vast te houden in de huid.
Ik hoop dat ik je zo een beetje heb kunnen helpen. heb je nog vragen , schroom dan niet om contact op te nemen.
Inhoudsopgave
Scroll naar boven