Salicylzuur, wat doet dat voor je huid?

Salicyzuur

Ik heb jullie al eerder verteld over glycolzuur. Nu gaan we het hebben over salicylzuur, beide een exfoliërende werking. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee?

 

Salicylzuur, wat is het?

Salicylzuur is een BHA oftewel betahydroxyzuur (BHA). Deze zuren houden van vet. BHA’s zijn in vet oplosbaar en AHA’s (glycolzuur) zijn in water oplosbaar.

 

De meeste mensen denken bij het woord zuren, aan gevaarlijke stoffen? De bha’s en aha’s zijn niet gevaarlijk en hebben een natuurlijk oorsprong en zijn erg geschikt voor de huid.

 

Salicylzuur en de huid

Salicylzuur heeft net als glycolzuur het vermogen om verbindingen tussen dode huidcellen af te breken en deze zo te verwijderen. Hierdoor stimuleer je de celdeling en ontstaat er een nieuwe huid. Hierdoor verklein je de kans op verstoppingen en wordt jouw huid steeds egaler.

Bovendien heeft salicylzuur ook een ontstekingsremmende werkingen en is hierdoor de ideale peeling om in te zetten bij vettere huiden en huiden met acné. Doordat salicylzuur in vet oplosbaar is zal het tot diep in de poriën werken. Het lost overtollig talg op in de poriën en vermindert zo de kans op verstoppingen en ontstekingen. Het is één van de beste oplossingen tegen mee-eters en gerstekorrels. Salicylzuur heeft dezelfde chemische bouw als aspirine en hierdoor heeft het ook een ontstekingsremmende functie. En is dus ook geschikt bij een gevoelige huid door de kalmerende werking. Dit betekent wel dat als je allergisch bent voor aspirine, je erg voorzichtig moet zijn. Laat je dus goed adviseren.

 

Beschermen!!!!

Ook bij deze peeling moet je hierna  oppassen,je huid wordt gevoeliger voor zonlicht. Door het verwijderen van de dode huidcellen wordt jouw bovenste huidlaag (stratum corneum) dunner. Hierdoor is de huid kwetsbaar voor UV-straling. Bescherm je je huid niet dan kan je verbranden en pigment aanmaken.  De huid dagelijks beschermen met  factor 50 is daarom van groot belang!!

Producten van alphaH met salicylzuur zijn los te verkrijgen of is er in een complete set van 5 producten, pakt de onzuivere huid aan en het onderliggende probleem van een te hoge talgproductie en ophoping van teveel dode huidcellen. Geschikt voor alle leeftijden; van jeugd- tot hormonale acne.

Scroll naar boven